トップ研究者を探すおいしい餌はなぜよく育つか

おいしい餌はなぜよく育つか

KAKEN 科学研究費助成事業データベース で見る
研究課題番号 KAKENHI-PROJECT-18K05822
研究種目 基盤研究(C)
研究分野
研究機関 高知大学
代表研究者 益本 俊郎
研究期間 開始年月日 2018/4/1
研究期間 終了年度 2020
研究ステータス 完了 (2020/4/1)
配分額(合計) 4,420,000 (直接経費 :3,400,000、間接経費 :1,020,000)
配分額(履歴) 2020年度:910,000 (直接経費 :700,000、間接経費 :210,000)
2019年度:1,430,000 (直接経費 :1,100,000、間接経費 :330,000)
2018年度:2,080,000 (直接経費 :1,600,000、間接経費 :480,000)
キーワード 栄養飼料
栄養生化学
消化生理
植物原料
養殖
ブリ
味覚刺激
嗅覚刺激
養魚
低魚粉
消化機能
魚類

研究成果

[雑誌論文] Effect of dietary moisture content on growth and feed intake in conger eel Conger myriaster

Wastu Ayu Diamahesa, Haruhisa Fukada and Toshiro Masumoto 2021

[雑誌論文] Effects of a soybean lecithin-supplemented mealworm-containing diet on the growth performance and lipid utilization of common carp (Cyprinus carpio L.)

Kakeru Iwai, Wastu Ayu Diamahesa, Haruhisa Fukada and Toshiro Masumoto3, 2021

[雑誌論文] Effects of natural feeding stimulants and glutamic acid supplementation on the feed intake, growth performance and digestive enzyme activities of red sea bream ( Pagrus major ) fed fish meal‐free soy protein concentrate (SPC)‐based diet

Tola Siriporn、Fukada Haruhisa、Masumoto Toshiro 2019