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エチレン阻害剤である機能性香気物質メチルシクロプロペンの粉末化と徐放制御

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研究課題番号 KAKENHI-PROJECT-17580110
研究種目 基盤研究(C)
研究分野 生物系
農学
農芸化学
食品科学
研究機関 鳥取大学
代表研究者 吉井 英文
研究分担者 古田 武
研究期間 開始年月日 2005/4/1
研究期間 終了年度 2006
研究ステータス 完了 (2006/4/1)
配分額(合計) 3,500,000 (直接経費 :3,500,000)
配分額(履歴) 2006年度:1,400,000 (直接経費 :1,400,000)
2005年度:2,100,000 (直接経費 :2,100,000)
キーワード シクロデキストリン
1-MCP
包接
粉末化
包接体
粉末
徐放
メチルシクロプロペン
ガス
ヨウ素
二酸化炭素
cyclodextrin
1-MCP
encapsulation
powder
inclusion complex

研究成果

[雑誌論文] Release kinetics of (-)-menthol from chewing gum

Hidefumi Yoshii, Aya Sakane, Daisuke Kawamura, Tze Loon Neoh, Hayato Kajiwara, Takeshi Furuta 2007

[雑誌論文] Release Characteristics of Iodine Encapsulated in Cyclodextrins

Tze-Loon Neoh, Yasuhiro Noda, Hidefumi Yoshii, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Release Characteristics of Iodine Encapsulated in Cyclodextrins

Tze-Loon Neoh, Yasuhiro Noda, Hidefumi Yoshii, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Encapsulation and Release Characteristics of Carbon Dioxide in α-Cyclodextrin

Tze-Loon Neoh, Hideumi Yoshii, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Release Behavior of Flavor Encapsulated CD in Slurry Solution Under Boiling Conditions

Hidefumi Yoshii, Tze-Loon Neoh, Sun-Hwa Beak, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Release Behavior of Flavor Encapsulated CD in Slurry Solution Under Boiling Conditions

Hidefumi Yoshii, Tze-Loon Neoh, Sun-Hwa Beak, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Encapsulation and Release Characteristics of Carbon Dioxide in α-Cyclodextrin

Tze-Loon Neoh, Hidefumi Yoshii, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Release Behavior of Flavor Encapsulated CD in Slurry Solution Under Boiling Conditions

Hidefumi Yoshii, Tze-Loon Neoh, Sun-Hwa Beak, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Release Characteristics of Iodine Encapsulated in Cyclodextrins

Tze-Loon Neoh, Yasuhiro Noda, Hidefumi Yoshii, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Encapsulation and Release Characteristics of Carbon Dioxide in α-Cyclodextrin

Tze-Loon Neoh, Hidefumi Yoshii, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Release kinetics of (-)-menthol from chewing gum

Hidefumi Yoshii, Aya Sakane, Daisuke Kawamura, Tze Loon Neoh, Hayato Kajiwara, Takeshi Furuta 2006

[雑誌論文] Stability of Alcohol Dehydrogenase (ADH) during a Suspended Droplet Drying and Storage

H.Yoshii, T.Ohashi, Y.Kugimoto, T.Furuta, P.Linko 2005

[雑誌論文] Retension of Cyclodextrin Complexed Shiitake (Lentinus edodes) Flavors with Spray Drying

H.Yoshii, M.Yasuda, T.Furuta, H.Kuwahara, M.Ohkawra, P.Linko 2005